Meruňkové muffiny
- 12 kusů
- 3 vejce
- 50 g třtinového cukru muscovado
- vanilka
- citrónová kůra
- 250 ml mandlového nápoje
- 200 g BIO hladké špaldové mouky
- 50 g BIO hrubé špaldové mouky
- vrchovatá lžička vinného kamene
- 100 ml oleje slunečnicového
- 100 g BIO sušených meruněk
- 100 g BIO mandlí
Vejce rozšleháme s třtinovým cukrem. Když šleháme vytrvale 15 minut, vznikne hustá pěna, která zajistí lehkost těsta. Potom jemně vmícháme špaldové mouky s vinným kamenem a citrónovou kůrou, přidáme mandlový nápoj, olej, sekané mandle, na kousky pokrájené sušené meruňky. Lžící vkládáme těsto do košíčků. Muffiny pečeme v předehřáté troubě na 175 °C do zlatova, přibližně 30 minut. Jednoduché, rychlé, oblíbené.
VÍCE SKVĚLÝCH BIO RECEPTŮ NALEZNETE V MENU PO PŘIHLÁŠENÍ