Cookies s ovesnými vločkami
- 100 g alpského másla
- 100 g bio ovesných vloček
- 80 g bio celozrnné špaldové mouky hladké
- 80 g třtinového cukru muscovado
- 1 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva (vinný kámen)
- půl lžičky skořice
- 3 i více lžic ořechů (sekané lískové, kešu, vlašské, semínka slunečnicová a sezamová)
- 3 lžíce rozinek (rozkrájených – i další sušené ovoce – goji, meruňky…)
- džem bez konzervačních látek
V míse rukama zpracujeme máslo s cukrem, vejce, skořici, vločky, mouku s vinným kamenem, ořechy a ovoce. Podle potřeby dosypeme mouku. Lžičkou odebíráme hmotu. Formujeme kuličky, které na plechu (vyloženém pečicím papírem) stlačíme a tvarujeme koláčky. Pečeme při teplotě asi 150°C. Po 10 minutách středy sušenek ozdobíme kouskem džemu a pečeme ještě 10 minut.
VÍCE SKVĚLÝCH BIO RECEPTŮ NALEZNETE V MENU PO PŘIHLÁŠENÍ