Bramborový salát s quinoou
- 1 kg bio brambor
- 200 g quinoy
- 0,5 l vody
- Konzerva bio tuňáka
- Bio olivový olej
- 2 bio červené cibule
- Umeocet
- Kyselé okurky
Brambory umyji a uvařím ve slupce. Zchladlé oloupu a nakrájím na kostičky. Quinou propláchnu a vařím asi 15 minut a 5 nechám dojít. Nakrájím cibule, okurky, přidám do mísy k bramborám, přisypu vychladlou quinou, tuňáka i s bio olivovým olejem, opatrně okyselím umeocetem.
Quinoa má vysokou nutriční hodnotu, je zdrojem vitaminů – thiaminu, riboflavinu, kyseliny listové, beta-karotenu, alfa-tokoferolu i vitaminu C a minerálií – fosforu, vápníku, hořčíku, železa, zinku, draslíku, mědi, manganu, síry a dalších. Quinoa je ceněna pro vysoký obsah bílkovin (12-18 %). Jednoduché zpracování a dobrá stravitelnost.
Umeocet obsahuje množství minerálních látek, enzymů, vitamínů. Rozhodně zlepšuje trávení a dodává energii, může pomoci od bolesti hlavy. Výrazně snižuje kyselost organismu, napomáhá od překyselení a vyrovnává tím pH krve.
VÍCE SKVĚLÝCH BIO RECEPTŮ NALEZNETE V MENU PO PŘIHLÁŠENÍ